Едно чудесно място
за вашата почивка.

язовир Йовковци

За областта

За гостите на община Елена, градът и китните селца от зелената броеница на китния еленски Балкан са познати като привлекателно място за отдих от забързаното ежедневие на големия град. Регионът е популярен с развития селски, еко и културно-познавателен туризъм. Превръщайки своя дом на село в оазис на уют, спокойствие и зеленина, еленчани са намерили начин да изразят своето гостоприемство и усет за красота.

Наблизо е и язовир Йовковци. Пригответе въдиците и рибарските принадлежности и хайде на риболов. 

язовир Йовковци

На територията на Община Елена към настоящия момент са маркирани и се поддържат девет еко пътеки. Безопасността на туристите е в сигурните ръце на опитни планински водачи.

Изключително атрактивна е природната забележителност „Водопада” на р. Мийковска. Той е обявен за защитен природен обект със заповед N 1427 от 13.05.1974 г. на МГОСП. Заедно с водопада се защитава и прилежащата му околна територия с площ 3,0 ха. Надморската височина, на която се намира е 400м. Водопадът се намира южно от махала Христовци, землище на с.Руховци.

Безспорно има какво още да се разкаже за красотите на Еленския Балкан. Затова искаме да Ви поканим на гости. Заповядайте елате намерете своята неповторима атракция тук и я споделете с нас. ОЧАКВАМЕ ВИ!Китният старопланински град Елена се намира в полите на гористия Еленски балкан. Той е разположен в красивата долина на Еленската река. На север се простират Еленските височини, на юг – Балканът.

Северно от града е Чуканското бърдо, където нависоко сред борови насаждения се белее сградата на бившето климатично училище. Зад бърдото се издигат редица височини, изградени от варовици, мергели и пясъчници. 

© Всички права запазени 2019 | Къщи за гости Стойчевци и Шилковци | Изработка ФиУеб ЕООД

Built with Mobirise ‌

Free Offline Site Builder